2012. szeptember 25., kedd

Hell Energy új palackozó sor


Az energiaital-gyártó cég, a magyar tulajdonú Hell Energy Magyarország Kft. szikszói üzemében hazánk legkorszerűbb PET palack töltősorának telepíti - jelentette be a társaság. A 20 ezer palack/óra maximális kapacitásra képes töltősor a csúcstechnológiát képviselő német Krones cég gyártja és szereli össze. A közel 2 milliárd forint értékű beruházás a hátrányos borsodi térségben újabb munkahelyeket teremt.
A tavaly átadott, 4,5 milliárd összértékű, fémdobozos gyártósor telepítését követően kerül sor a PET palack töltősor üzembe helyezésére. Az utóbbi gyártósor 330, 500, 750, 1500 és 2500 milliliteres kiszerelést egyaránt tud palackozni, a másfél literes kiszerelésnél 20 ezer palack/óra teljesítménnyel, így a szikszói gyár kapacitása megháromszorozódik az új beruházással.
"A hét folyamán öt nap alatt, huszonhét kamion szállítja a szikszói üzembe a közel 2 milliárd forint értékű gépsor alkatrészeit. Az immár közel 30 országba exportáló, száz százalékban magyar tulajdonú energiaital-gyártó vállalkozás cégfilozófiájának alappillére az az elv, hogy csupán a legmagasabb minőséget, legmodernebb technológiát képviselő beruházásokat érdemes megvalósítani. Ez az egyetlen módja annak, hogy magas minőséget, és egyediséget képviselő, külföldön is versenyképes magyar termékeket tudjunk előállítani. Mindezeken túl ezekkel a jól működő pozitív példákkal a külföldi tőke számára is sikerül vonzóvá tenni hazánkat" - közölte Tarsoly Elemér, a projekt vezetője.
A PET töltősor legyártása és beszerelése a Gazdasági Operatív Programból elnyert 480 millió forintos támogatás segítségével valósul meg.
A képen az új Krones Contiform pet palack fúvó gép egyik darabja látható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése